Najava: 4. Biznis forum bh. dijaspore – BHdiaFor 2017

U TUZLI ČETVRTI BIZNIS FORUM BH. DIJASPORE

 

(SARAJEVO, 29. novembar 2017.godine) Uz podršku USAID-ovog Projekta ‘Podrška investiranju dijaspore u Bosnu i Hercegovinu’, nevladina organizacija Naša Perspektiva organizuje 27. decembra 2017. godine u hotelu “Mellain” u Tuzli 4. Biznis forum bh. dijaspore – BHdiaFor 2017.

Ciljevi ovogodišnjeg foruma su stimuliranje investicija i poslovne saradnje sa bh. dijasporom te predstavljanje Savjetodavnog tijela za investicije dijaspore, sačinjenog od strane najpriznatijih dijasporskih ulagača u BiH.

Na skupu će biti prezentovana investiciona ponuda i perspektivni sektori Tuzlanskog kantona, te primjeri dobre prakse investicija bh. dijaspore u sjeveroistočnoj BiH.

Pored toga, na skupu će se prezentarati inovacije u saradnji sa bh.dijasporom, uključujući dostupna tehnička podrška i grantovi ulagačima iz dijaspore, Biznis centar bh. dijaspore koji služi kao prva adresa za investitore, te nedavno pokrenuta platforma za povezivanje bh.dijaspore www.diasporainvest.ba.

Do sada je Forum ugostio preko 800 učesnika, potencijalnih investitora i uspješnih menadžera bh.porijekla iz više od 40 zemalja.

  1. Biznis forum bh. dijaspore – BHdiaFor 2017 se organizuje uz podršku USAID-ovog projekta Podrška investiranju dijaspore u Bosnu i Hercegovinu. Na skupu se očekuje oko 150 priznatih gostiju iz BiH i inostranstva.

 

# # # kraj # # #

 

Kontakt: Armin Alijagić, +387 65 766 882, armin@nasaperspektiva.ba