O skupu

Biznis forum bh. dijaspore – BHdiaFor je najveći poslovni skup sa dijasporom u Evropi. Skup se održava svake godine na drugoj lokaciji u Bosni i Hercegovini.

U proteklih pet okupljanja, BHdiaFor je zabilježio preko 1000 različitih učesnika, potencijalnih investitora i uspješnih menadžera iz preko 40 zemalja svijeta, te pomogao realizaciji brojih dijasporskih investicija u BiH.

Ciljevi skupa su:

  1. Stimuliranje investicija i poslovne saradnje sa dijasporom
  2. Predstavljanje Savjetodavnog tijela za investicije dijaspore (DIAC)

Forum pruža mogućnost za poslovno umrežavanje i istraživanje mogućnosti ulaganja u BiH. Na ovogodišnjem skupu će se prezentarati i inovacije u saradnji sa bh.dijasporom, uključujući dostupnu tehničku podršku i grantove ulagačima iz dijaspore, Biznis centar bh. dijaspore koji služi kao prva adresa za investitore, te nedavno pokrenutu platformu za povezivanje bh.dijaspore www.diasporainvest.ba.

Do sada je Forum ugostio preko 800 učesnika, potencijalnih investitora i menadžera bh.porijekla iz 40 zemalja. Pored toga, Biznis centar bh.dijaspore, orgnizator skupa koji služi kao prva adresa za ulagače iz dijaspore, je do sada na razne načine pružio podršku 1.000 osoba bh.porijekla u njihovoj namjeri da ulože ili da se povežu sa domaćim kompanijama u BiH.

Na skupu se očekuje 150 gostiju iz BiH i inostranstva. Organizator skupa je Biznis centar bh.dijaspore, član Grupacije Naša perspektiva.

O NAMA

Grupacija Naša perspektiva je nevaldina, neprofitna organizacija osnovana u februaru 2010. godine. Organizacija trenutno okuplja 5 uposlenika i ima svoje sjedište u Sarajevu i Prijedoru. Organizacija je fokusirana na involviranje bh.dijapsore u ekonomski razvoj BiH. Pored rada sa bh. dijasporom, organizacija se zalaže za poboljšanje poslovnog okruženja za mala i srednja preduzeća. Kroz razne aktivnosti unutar ovog sektora, Grupacija nastoji da stimuliše osnivanje i razvoj malih i srednjih preduzeća u BiH.

Organizacioni odbor

Biznis forum bh. dijaspore – BHdiaFor

ARHIVA

FOTOGRAFIJE BHdiaFor 2015:

VIDEO GALERIJA BHdiaFor 2015

PRESS CLIPING 2015:

FOTOGRAFIJE BHdiaFor 2014:

VIDEO GALERIJA BHdiaFor 2014

PRESS CLIPING 2014:

FOTOGRAFIJE BHdiaFor 2013:

VIDEO GALERIJA BHdiaFor 2013

PRESS CLIPING 2013: